Blogia
UN MUNT DE MOTS

COMUNICACIONS

FESTA DE FINAL DE CURS A L'ATENEU TERRASSENC - 2023

FESTA DE FINAL DE CURS A L'ATENEU TERRASSENC - 2023

Per celebrar el comiat de final de curs, hem recuperat la tradició de fer un acte de lectures, tant dels alumnes del curs d’iniciació com dels altres cursos i dels membres d’Un Munt de Mots. Això serveix de pont entre els nous alumnes i la possibilitat de continuar amb nosaltres en el camí de la literatura. I tot amenitzat amb peces al piano interpretades pel magnific Adrià Crespo.

S’ha realitzat la lectura dels contes per aquest ordre:

 

Components d’Un munt de mots

1-Montse Villares......................... L’Esquerda

2-Lluís Paloma............................. La lectura

 

Alumnes d'Iniciació del curs 2022-2023

3-Montse Ros............................... Carta a la meva filla

4-David Lao.................................. La naranja de Ockham

5-Eloi Rocamora........................... L’arbre i l’ombra

6- Pepi Oller.................................  Bretxa Generacional

7-Emilo Cifuentes........................   Atraco

8- Gemma Riera...........................  Que bé!

 

La lletra menuda B

 9-Isabel Sauzo............................  A mi aire

10-Aurèlia Llach........................... Pleniluni

11-Eulàlia Fornells........................La cicatriu

12-José Lluís Vallet....................... La foto

13-Rosa M. Beser.......................... Rereguarda

14-Montse Hernández................... El reportatge de la meva vida

15-Mònica Bofill........................... El pis buit

  

La lletra menuda A

 16-Masé Garcia............................ Balla amb la meva pell   Segon Premi Assumpta Caparà de Poesia Ciutat de Terrassa, aquest mes de maig

17-Mari Luz Gerona..................... Set de viure

18- Pere Miquel........................... Una flama en la nit Primer Premi Literari Solstici Taradell, aquest mes de juny

 

Cloenda

 I per acabar, el nostre poeta de capçalera, Pep Cortès, i la Sílvia Alcàntara, a dues veus han llegit el poema inèdit del Pep

Escriure poesia


Moltes felicitats a tothom i que passeu un bon estiu!

 

REUNIÓ DEL 17 DE JUNY DE 2023

REUNIÓ DEL 17 DE JUNY DE 2023

 

Hola,

Per acabar el curs hem volgut fer un format més lúdic. En aquest cas hem optat per fer monòlegs a l’estil dels que ja es fan en diferents cursos de la Sílvia. Ha estat molt gratificant i divertit; tant, que hem decidit repetir aquest format o quelcom similar al final de cada trimestre. Podeu seguir aquest correu per enviar el text del monòleg que vau interpretar.

Una altra gran notícia ha estat la reincorporació del Ramon Tuà a les sessions. Aquest nou format i el nivell literari li ha agradat tant que ha dit que continuarà venint. Siguis ben retrobat i esperem textos teus.

També hem comentat que el company Pere Miquel ha guanyat el primer premi en categoria d’adults del premi Solstici, de Taradell.

La Sílvia ens anuncia que està prevista, per al 7 d’octubre, la Fira del Llibre en Català a Terrassa. Hi haurà venda de llibres i diferents actes en què poden participar llibreries, autors i entitats.

La Biblioteca Central de Terrassa ens anuncia l’espectacle Una llauna rovellada: ens portarà a una aventura viscuda per uns joves de la lleva del biberó; una ploma, a unes cartes que es van enviar una parella d’enamorats; una foto, a la batalla de l’Ebre; una mantellina, a entendre com vivien les dones que es van quedar al davant de les cases i els masos… Sessió creada amb col·laboració amb el Memorial Democràtic de Catalunya. Serà dimecres 21 de juny a les 18.30 h. https://www.terrassa.cat/llegir-conflictes-crear-pau
També el dimecres 21 de juny, però a les 22.00 h, hi ha una nova sessió del Pati de Contes de la Biblioteca de Sant Quirze. En aquesta ocasió es tracta del recital de poesia Solstici, a càrrec de Laia Prat. Activitat gratuïta adreçada a tots els públics. https://www.entrapolis.com/entradas/pati-de-contes-solstici

Finalment, recordeu que esteu convidats a l’acte de comiat del curs d’iniciació de la Sílvia. Hi haurà lectura dels companys i música al piano. Serà demà dimarts 20 de juny a les 18.00 h.
Per al mes d’octubre farem servir com a inspiració la primera estrofa de la cançó de Joan Manel Serrat De mica en mica: En aquell petit cafè; on no hi volen entrar la llum del carrer, ni la gent assenyada; vaig trobar el teu mirar melangiós i llunyà com la boira que neix al port de matinada. Recordem que la proposta d’inspiració només és una excusa per escriure, es pot fer servir o no. La inspiració és lliure. Això sí, recordeu que als escrits heu de posar el vostre nom a la capçalera.

Els monòlegs han estat:
-¿Arrepentirme?, de la Masé
-La huesera, de la María
-Mamá Pepa 1940, de la Francesca
-Mal record, de l’Aurèlia (amb la recomanació de la novel·la La cosina Rachel, de Daphne du Maurier)
-Fem un tàndem, de la Montse Hernández (amb la recomanació de les novel·les del seu cosí Juan Gómez Jurado)
-Per una mirada, de la Mari Luz
-El darrer comiat, del Pere
-La furia del mar, de la Gloria
-Fanàtica, de la Júlia
-Vienen a por mí, de la Montse Villares

Qui vulgui, pot penjar el seu relat al blog i al nostre Facebook. Si no sabeu com, consulteu-nos sense vergonya. El blog, el teniu a http://unmuntdemots.blogia.com/ ; i en Facebook estem a https://www.facebook.com/unmuntdemots/ . Feu-hi una ullada.

Ara us toca llegir i escriure molt aprofitant l’estiu. Apagueu les pantalles!

REUNIÓ DEL 27 DE MAIG DE 2023

REUNIÓ DEL 27 DE MAIG DE 2023

Hola,

Ha estat una sessió amb poca assistència, però amb un gran rendiment. Hem pogut comentar sense límit de temps, i també sobre altres temes, com són:
- El 20 de juny a les 18.30 h celebrarem, a l'Ateneu, l'acte de finalització del curs d'iniciació. Hi haurà lectures dels alumnes, també d'alumnes de La Lletra Menuda i de membres d'Un Munt de Mots; amenitzat amb música al piano.
- La companya María Sender ens informa que té un llibre en procés de publicació, La tejedora, amb il·lustracions de la seva germana.
- El grup Minerva ja ha concedit el premi de poesia Assumpta Caparà. La companya Masé Garcia ha guanyat el segon premi amb el poemari Balla amb la meva pell.
- Diferents companyes ens informen de quins avenços porten en les novel·les que estan escrivint: la Francesca, la Rosa, la Montse Villares i la Sílvia. Ella, juntament amb el seu editor, tenen la intenció que surti publicada l'any vinent per commemorar el 40è aniversari de l'editorial Edicions de 1984 i el 15è aniversari de la publicació d'Olor de Colònia.

Per al mes que ve hem decidit tenir una sessió més lúdica. Per això, la proposta és fer lectura de relats en primera personal interpretats com si fossin monòlegs. Hi ha gent que ja els ha de fer i llegir en els cursos de la Sílvia i, qui no, pot aprofitar un exercici similar fet en altres anys o, simplement, de nova factura. Qui vulgui podrà portar algun accessori o, fins i tot, venir disfressat. Recordeu que és un exercici molt bo per interioritzar el personatge a l'hora d'escriure. No caldrà enviar el textos abans de la sessió perquè volem que el resultat sigui sorpresa. Obrirem un fil de correus com sempre, però només haureu de dir si teniu intenció de fer una interpretació i el títol del relat.

Pel que fa als relats d'aquest mes:
Masé - El rostre del riu Naka - Una riuada de sofriment i el cant d'un rossinyol.
Lluís - Solcant els aires grandiosament - Enlairament amb aplaudiments i aterratge desastrós.
Lluís - Enanorelat - Més enano no pot ser.
Dolors - La nena aloja - La nena ancorada en la profunditat del llac.
Pere - Presó i llit és prova d’amic - Traïció sobre traició.
Nanorelat - Pere - El malson - Arribarà a despertar?
Qui vulgui, pot penjar el seu relat al blog i al nostre Facebook. Si no sabeu com, consulteu-nos sense vergonya. El blog, el teniu a http://unmuntdemots.blogia.com/ ; i en Facebook estem a https://www.facebook.com/unmuntdemots/ . Feu-hi una ullada.

Ara us toca llegir molt i escriure més. Apagueu les pantalles!

REUNIÓ DEL 29 DE D'ABRIL DE 2023

REUNIÓ DEL 29 DE D'ABRIL DE 2023

 

Hola,

Aquesta sessió ha estat especial per la proximitat amb sant Jordi. Hi hem traslladat el dinar de germanor i, en lloc de treballar els nostres textos, hem fet un recital privat de nanorelats i poemes.

La Sílvia ens ha anunciat que farà un acte de final de curs dels seus alumnes el dimarts 20 de juny a les 18.30 h a l’Ateneu. Hi haurà lectures i música.
Per una altra banda, hem recordat que l’escriptor Alejandro Palomas farà una sessió del cicle Terrassa llegeix el dissabte 13 de maig a les 12.00 h a la BD6. Cal inscripció.

Per al mes que ve farem servir com a inspiració una imatge. Recordem que la proposta d’inspiració només és una excusa per escriure, es pot fer servir o no. La inspiració és lliure. Això sí, recordeu que als escrits heu de posar el vostre nom a la capçalera.

Pel que fa als recital:
Montse Hernández - nanorelat - Ja n’hi ha prou
Rosa - nanorelat - La llegenda de sant Jordi
Lluís - poema - Retrogradació
Francesca - poemes - Llegó con tres heridas, de Miguel Hernández, y La luna vino a la fragua, de Federico García Lorca.
Masé - poema - Despertar - i nanorelat - Pizarra en blanco
Mònica - microrelat - La muntanya i jo
Dolors - relat - Exili, vida i mort - i poema - Silenci i nit
Aurèlia - poemes - Placidesa i Enyorament
Sílvia - escrit - Castells
Mari Luz - poema - Adéu - i nanorelats - L’escriptor i L’eternitat
Pere - nanorelat - El labrador
Toñi - nanorelat - Mantis

Qui vulgui, pot penjar el seu relat, microrelat, nanorelat, poema... al blog i al nostre Facebook. Si no sabeu com, consulteu-nos sense vergonya. El blog, el teniu a http://unmuntdemots.blogia.com/ ; i en Facebook estem a https://www.facebook.com/unmuntdemots/ . Feu-hi una ullada.

Ara us toca llegir molt i escriure més. Apagueu les pantalles!

 

REUNIÓ DEL 25 DE MARÇ DE 2023

REUNIÓ DEL 25 DE MARÇ DE 2023

 

Hola,

Hem recordat que el mes que ve celebrarem el dinar de germanor amb motiu de sant Jordi. Ja tenim en marxa un fil de correus en què podeu confirmar que us hi apunteu. A més, per a la sessió no heu d’enviar relats. Prepareu algun poema i/o nanorelat per poder-los llegir en veu alta. Poden ser propis, preferiblement, o aliens. També han preparat un joc literari amb llibres d’intercanvi. Per això, porteu algun llibre que ja no volgueu de cara a l’intercanvi.

Per una altra banda, el Lluís ens informa que el grup Minerva està preparant un premi de poesia. Ja ens informarà quan les bases estiguin disponibles.

Pel que fa als relats:
Júlia - T’estimo, d’aquí a dos mil anys - Un tormentós viatge en el temps.
Valentí - Una història lleugera - Una insoportable lleugeresa de l’ésser.
Lluís - Els bolxevics de Westminster - Manifestació dels ximples en desembre.
M. Teresa - El tresor - Quan diuen somiar amb tresors, jo entenia una altra cosa.
Mònica - El que s’amaga sota terra - La maledicció a través del segles.
Francesca - Ezequiel - Tomasillo no quiere separarse de la abuela.
Aurèlia - Troballes i records - Històries cosides a la pell, arguments de passions i retrets, amors reviscuts, pèrdues plorades, ferides tancades...
Rosa Maria - El Toboso - El perill del gust per la lectura.
Gloria - La furia del mar - La venganza del planeta.
Pere - Reflexions - Una passió boja.
Pere - nanorelat - La platja - París sota la sorra.

Qui vulgui, pot penjar el seu relat al blog i al nostre Facebook. Si no sabeu com, consulteu-nos sense vergonya. El blog, el teniu a http://unmuntdemots.blogia.com/ ; i en Facebook estem a https://www.facebook.com/unmuntdemots/ . Feu-hi una ullada.

Ara us toca llegir molt i escriure més. Apagueu les pantalles!

 

REUNIÓ DEL 25 DE FEBRER DE 2023

REUNIÓ DEL 25 DE FEBRER DE 2023

 

Hola,

Hem desitjat un feliç aniversari a les companyes Maria Sender i Sílvia. Pastissos, cava, la cançoneta i tasses de regal. Per molts anys!

Per al mes de març ja havíem triat servir com a inspiració la notícia Los temporales abren la tierra en Galicia y revelan cientos de restos romanos bajo chalés de veraneo https://elpais.com/cultura/2023-01-20/los-temporales-abren-la-tierra-en-galicia-y-revelan-cientos-de-restos-romanos-bajo-chales-de-veraneo.html https://www.antena3.com/noticias/cultura/miles-restos-romanos-quedan-descubierto-gracias-temporales-nigran_2023011263c001cb8b5c09000117bab2.html )En la sessió de març ja decidirem què farem en la d’abril, ja que volem fer la celebració de sant Jordi i el dinar de germanor.

El Lluís ens ha informat que el Grup Minerva organitzarà un concurs de poesia. Ja ens informarà dels detalls més endavant.

Pel que fa als relats:
Júlia - La viva imatge de l’horror - El rebuig del pare, el rebuig de la gent, el propi rebuig.
Lluís – Fenòmens paranormals - L’Ajuntament està ple de fantasmes? Ja ho sabíem.
Lluís - Els desastres - Dos sonets en art menor. Un és la imatge distorsionada de l’altre.
M. Teresa - Troben un nadó abandonat - Tràfic de dones sense tràfic de nadons.
Masé - Rebel·lions íntimes - La rebel·lió surt de l’armari.
Gloria - El no Amor - El pueblo de las amazonas.
Mari Luz - Niu buit - Vol aclucar els ulls i trobar-se en un altre lloc amb olor de vida i d’esperança.
Pere - La trinxera - El tabac mata.
Nanorelat - Pere - Presses per arribar a destí - Millor no accelerar.
Qui vulgui, pot penjar el seu relat al blog i al nostre Facebook. Si no sabeu com, consulteu-nos sense vergonya. El blog, el teniu a http://unmuntdemots.blogia.com/ ; i en Facebook estem a https://www.facebook.com/unmuntdemots/ . Feu-hi una ullada.

Ara us toca llegir molt i escriure més. Apagueu les pantalles!

 

REUNIÓ DEL 17 DE DESEMBRE DE 2022

REUNIÓ DEL 17 DE DESEMBRE DE 2022

 

Hola,

Hem tingut una sessió de desembre molt concorreguda, tant pel que fa a relats com de persones assistents, i tot malgrat que no hi havia dinar de Nadal. Recordem que vam traslladar aquest dinar de germanor a dates al voltant de sant Jordi. Ens va semblar més adient per a la nostra afició i així ens allunyem de les aglomeracions als restaurants i de l’excés de calories d’aquests dies.

Per al mes que ve farem servir com a inspiració un binomi fantàstic. Hem triat el binomi sostenidors - vampir. No es tracta de fer aparèixer les paraules en el text i prou. Cal que tinguin bastant protagonisme i que ens veiem obligats a fer un esforç d’imaginació per combinar coses tan diferents. 

Recordem que la proposta d’inspiració només és una excusa per escriure, es pot fer servir o no. La inspiració és lliure. Això sí, recordeu que als escrits heu de posar el vostre nom a la capçalera. I, per al mes que ve, tornarem a fer servir una notícia. Porteu-ne una, si voleu.

Per una altra banda, en la sessió no es van comentar, per absència de les autores, els textos de la Francesca i de la Teresa. I el mes passat va succeir el mateix amb el de la Montse Hernández. Convidem a totes que tornin a enviar els relats quan vulguin.

També heu de saber que la companya Maria Galí deixa de venir i participar en les session d’UMDM. La passem a l’anomenada llista VIP i sempre tindrà obertes les portes de la nostra associació.

Pel que fa als relats:
- Aurèlia - El fantasma - Un fantasma o un àngel de la guarda?
- Rosa - El cas de ca n’Aurell - Hi ha nens que no paren quiets.
- Mònica - El favor - Un reflex de l’altre món.
- Valentí - Fa, per fer - Urge no hacer nada.
- Pere - El grito - Venganza desde el más allá.
- Mari Luz – Fantasmes? - Qui és qui?
- Gloria - Cuando manda el destino - Dice el refrán: cuanto más primo, más me arrimo.
- Dolors - L’aüc del silenci - Doblement víctima.
- Montse Hernández - La Boni - No jugueu amb foc, nens!
- Nanorelat - Pere - Anuncios por palabras - Canvi de mitjà de locomoció.
Qui vulgui, pot penjar el seu relat al blog i al nostre Facebook. Si no sabeu com, consulteu-nos sense vergonya. El blog, el teniu a http://unmuntdemots.blogia.com/ ; i en Facebook estem a https://www.facebook.com/unmuntdemots/ . Feu-hi una ullada.

Abans de començar la sessió, durant el transcurs i un cop acabada, s’han comentat algun llibre, article, etc., dels quals aquí teniu les referències:
- La novel·la Chanson douce, Una dolça cançó segons la traducció al català (ed. Bromera), de Leila Slimani. Premi Goncourt 2016. Una novel·la psicològica arran, ja en el primer capítol, de l’assassinat d’un nen i l’intent amb la seva germana.
- La novel·la El fantasma i la senyora Muir, de R.A. Dick, pel·lícula de Joseph L. Mankiewicz.
- La pel·lícula El teléfono del señor Harrigan,de John Lee Hancock a partir del relat de mateix títol d’Stephen King. Disponible en Netflix.
- La revista digital Lletres Bàrbares, on hi publica el Valentí: https://www.lletresbarbares.cat/   Edgardo Dobry. L’involuntari moviment del Parasimpático: http://www.lletresbarbares.cat/llibres/edgardo-dobry-l-involuntari-moviment-del-parasimpatico
- Xerrada TED d’Alejandro Palomas: https://youtu.be/0rScFlqy7go

Ara us toca llegir molt i escriure més. Apagueu les pantalles!

 

REUNIÓ DEL 26 DE NOVEMBRE DE 2022

REUNIÓ DEL 26 DE NOVEMBRE DE 2022

 

Hola,

Hem començat presentant les noves companyes: La Júlia, que era el seu primer dia, i la Teresa; era el seu segon dia, però hi havia companys que encara no la coneixien. Sigueu benvingudes les dues. Per una altra banda, tenim amb petits problemes de salut la Sílvia i la Montse Hernández. Esperem que es recuperin al més aviat possible.
També hem comentat els resultats del premi Soler i Palet. Entre els finalistes hi ha tres membres d’Un Munt de Mots: la Rosa, la Mari Luz i el Pere. Animem els companys a enviar el seu relat si ja no ho havien fet abans. A més, entre els premiats s’hi troba una exalumna de la Sílvia, l’Eulàlia Fornells, amb el segon premi. Moltes felicitats a tothom.
Per al mes que ve farem servir com a inspiració una notícia. Hem triat la dels fenòmens estranys a Can Palet. Amb aquest correu la trobareu escanejada. Però no es tracta de novel·lar la notícia tal qual, l’heu d’agafar amb la vostra imaginació i crear una història que marqui una diferència amb la real. Recordem que la proposta d’inspiració només és una excusa per escriure, es pot fer servir o no. La inspiració és lliure. Això sí, recordeu que als escrits heu de posar el vostre nom a la capçalera.

Pel que fa als relats:
Francesca - Entre tumbas - Pasamos del olor de colonia al olor de aceitunas recién cogidas aliñadas con tomillo y romero.
Aurèlia - Viure al marge - La soledat de viure al marge de la multitud.
Masé - La soledat - Un poema amb triangle de desitjos.
Júlia - El pou dels desitjos - Desitgem que continuï enviant relats tan dinàmics.
Lluís - Pantalles - Space cowboys.

Qui vulgui, pot penjar el seu relat al blog i al nostre Facebook. Si no sabeu com, consulteu-nos sense vergonya. El blog, el teniu a http://unmuntdemots.blogia.com/ ; i en Facebook estem a https://www.facebook.com/unmuntdemots/ . Feu-hi una ullada.

Ara us toca llegir molt i escriure més. Apagueu les pantalles!

 

REUNIO DEL 29 D'OCTUBRE DE 2022

REUNIO DEL 29 D'OCTUBRE DE 2022

 

Hola,

Hem tingut la primera reunió del nou curs amb la nova incorporació de la Maria Teresa i amb el retrobament amb la Gloria. Estem molt contents de tenir-vos amb nosaltres. I encara falten les incorporacions del Sebastià i de la Júlia, el primer ha faltat per motius de salut (millora ràpid, et volem aquí el mes ve) i la segona per motius d’estudi.

Com ja havíem avisat, hem fet una pluja d’idees de noves propostes per servir d’inspiració a part de les clàssiques tres paraules. A part del que diem sempre, que la inspiració és lliure, posem a la vostra disposició la llista de propostes per si us agrada alguna encara que cada mes donarem una consigna en concret per poder veure i comparar els resultats d’aquells que s’hi avinguin. La llista ha quedat així:
- Les clàssiques tres paraules.
- Les no menys clàssiques fotos.
- Fer servir la frase d’una novel·la o relat com a frase inicial del nostre.
- Elaborar un collage de fotos i basar el relat en aquesta barreja d’imatges.
- Un vers evocador d’una cançó, o bé la cançó en el seu conjunt.
- Un titular de la premsa.
- El binomi fantàstic, combinar dos elements que en la realitat tinguin molt poc a veure.
- Una situació surrealista, un element irreal o fantàstic en una situació realista.
- Un diàleg entre dos autors coneguts, entre dos personatges de la ficció, entre l’autor i un dels seus personatges...
- Admetem noves propostes.

Per al mes que ve hem triat un vers d’una cançó. En concret, el vers La portera, al seu pas, dibuixarà un somrís. És l’orgull de qui té algú per escalfar-li el llit.
  Aquí teniu la lletra sencera, és un petit relat que val molt la pena:
LA TIETA
Joan Manuel Serrat
La despertarà el vent d’un cop als finestrons. És tan llarg i ample el llit... I són freds els llençols... Amb els ulls mig tancats, buscarà una altra mà sense trobar ningú, com ahir, com demà. La seva soledat és el fidel amant que coneix el seu cos plec a plec, pam a pam... Escoltarà el miol d’un gat castrat i vell que en els seus genolls dorm els llargs vespres d’hivern. Hi ha un missal adormit damunt la tauleta i un got d’aigua mig buit quan es lleva la tieta. Un mirall esquerdat li dirà: «Ja et fas gran. Com ha passat el temps! Com han volat els anys! Com somnis de jovent pels carrers s’han perdut! Com s’arruga la pell, com s’ensorren els ulls!...». La portera, al seu pas, dibuixarà un somrís. És l’orgull de qui té algú per escalfar-li el llit. Cada dia el mateix: agafar l’autobús per treballar al despatx d’un advocat gandul, amb qui en altre temps ella es feia l’estreta. D’això fa tant de temps... Ni ho recorda la tieta.
La que sempre té un plat quan arriba Nadal. La que no vol ningú si un bon dia pren mal. La que no té més fills que els fills dels seus germans. La que diu: «Tot va bé». La que diu: «Tant se val». I el Diumenge de Rams comprarà al seu fillol un palmó llarg i blanc i un parell de mitjons i a l’església tots dos faran com fa el mossèn i lloaran Jesús que entra a Jerusalem... Li darà vint durets per obrir una llibreta: cal estalviar els diners com sempre ha fet la tieta.
I un dia s’ha de morir, més o menys com tothom. Se l’endurà una grip cap al forat profund. Llavors ja haurà pagat el nínxol i el taüt, els salms dels capellans, les misses de difunts i les flors que seguiran el seu enterrament; són coses que sovint les oblida la gent, i fan bonic les flors amb negres draps penjant. I al darrere uns amics, descoberts fa un instant i una esquela que diu... «Ha mort la senyoreta... ...descansi en pau. AMÉN»... I oblidarem la tieta.
I aquí teniu un enllaç a la cançó: https://youtu.be/XlGcVYIgjiQ 

Per al mes que ve, penseu en portar el titular d’una notícia, ja que en triarem un per fer-lo servir com a inspiració.

Pel que fa als relats:
María Sender - Cómo se dibuja un árbol - Una mirada d’artista al món.
Pep - Parlava amb frases curtes - Escriure poesia - El ritme de la lectura de la poesia marcat per les frases.
Lluís - El narrador omniscient - Els dits, els carrega el diable.
Masé - Els Oblidats - Segona part del retorn al segon origen.
Maria Galí - Peripècia nocturna - Abaixeu la tapa del wc, no sabeu que en pot sortir.
Montse Hernández - Una margarida blanca - Una història original, emotiva i molt màgica.
Nanorelat - Pere - Fidelitat fins al final - El perill del poder.

Qui vulgui, pot penjar el seu relat al blog i al nostre Facebook. Si no sabeu com, consulteu-nos sense vergonya. El blog, el teniu a http://unmuntdemots.blogia.com/ ; i en Facebook estem a
https://www.facebook.com/unmuntdemots/
. Feu-hi una ullada.

Altres notícies:
- Recordeu que dissabte que ve, dia 5, a les 11.00 h, hi haurà la sessió del club de lectura de la BD6 (Biblioteca districte 6 - Rambla de Francesc Macià, 191-193 - Telèfon 93 739 74 20 - bd6@terrassa.cat) en què es comentarà el poemari de Pep Cortès Poema per a Jana. La sessió és gratuïta i val molt la pena.
- El divendres 18 hi ha la presentació del retrat de la Sílvia obra de Carmen Valverde, a l’Ateneu a les 19.00 h.
- Vam parlar del Diccionari Català-Valencià-Balear, també conegut com Diccionari Alcover-Moll. El teniu online aquí: https://dcvb.iec.cat/
- Parlant amb la Francesca sobre el programa d’escriptura Scrivener va sorgir el tema del NaNoWriMo, National Novel Wrighting Month. És un repte llançat als escriptors de fer l’esborrany d’una novel·la en 30 dies. No cal acabar-la, s’han de fer un mínim de 50.000 paraules per considerar el repte superat. Es va inventar per ajudar als escriptors a donar una bona empenta als seus projectes. S’han generat grups d’escriptors que comparteixen el repte online i així se senten acompanyats durant l’esforç d’aquest mes. Es fa cada any en el mes de novembre i és a nivell mundial i en qualsevol llengua, no és només per a Estats Units. Teniu més informació aquí: https://www.sinjania.com/que-es-nanowrimo/ ; i aquí la pàgina oficial: https://nanowrimo.org/ . A veure si algú s’anima, ara que està a punt de començar novembre.

 
Ara us toca llegir molt i escriure més. Apagueu les pantalles!

REUNIÓ DEL 18 DE JUNY DE 2022

REUNIÓ DEL 18 DE JUNY DE 2022

 

Hola,

Aquesta darrera sessió hem suat la cansalada... literalment i per la calor. Sembla que l’Ateneu té intenció de posar aire condicionat a la sala en què fem les reunions. Ja veurem si l’any que ve estarem fresquets.

Va sorgir el tema d’una pàgina web d’edició que va més enllà que el corrector de Word. Es diu Lorca, https://lorcaeditor.com/login . És gratuït, només cal registrar-s’hi. Només és en castellà. Per al català, la pàgina Softcatalà té un corrector a https://www.softcatala.org/corrector/# que disposa de força prestacions, però no detecta les paraules redundants, cosa per la qual vam fer el comentari del corrector Lorca.

Queda pendent concretar el calendari per al curs vinent. Ja us informarem.
Per a la primera sessió del curs vinent no vam triar paraules. En substitució, hem agafat tres de les deu que van quedar finalistes per posar nom al segon nanosatèl·lit del govern català triades per l’audiència infantil del programa InfoK. Les que suggerim són borinot - abejorro, moscardón; carquinyoli - carquiñol, i espiadimonis - libélula. Naturalment, també podeu fer servir una imatge que trobeu inspiradora o partir del començament d’un relat o novel·la ja publicats. En aquests casos, us agrairíem que hi adjuntéssiu la imatge en qüestió o el títol i autor del començament escollit. Tot això serien excuses per escriure, però la inspiració és lliure i no és obligatori fer-ne servir cap.

Recordeu que als escrits heu de posar el vostre nom a la capçalera i en el nom de l’arxiu.

Pel que fa als relats:
1-Rosa Maria Beser Jordà UMDM juny 2022 - Un net raret?
2-CONTINGÈNCIA ENTRE PINTO I VALDEMORO-Maria Galí - El que suposen vint-i-cinc centímetres de tarima.
3-La sombra-María Sender - La màgia d’Orfeu contra la depressió.
4-María José-Els oblidats - El món van pel pedregal.
5-José Luis Vallet-Lo oscuro - Ojos en la oscuridad.
6-Valentí-Desitjo el teu desig - Carta que desitges que sigui llegida.Q
7-Lluis-Hillsboro - Un nombre enigmàtic de drons a Beaverton volen en la nit nocturna enmig del desert.
8-Mari Luz Gerona-La diva - Monòleg enfront del mirall.Q
9-La roda de reconeixement - Pere - La policia de l’amor.
10-Montse Villares-LA PARET- Inici prometedor d’una novel·la. Esperem la continuació.
Nanorelat - Las cosas van mal - Una bella imagen hogareña.

Qui vulgui, pot penjar el seu relat al blog i al nostre Facebook. Si no sabeu com, consulteu-nos sense vergonya. El blog, el teniu a http://unmuntdemots.blogia.com/ ; i en Facebook estem a
https://www.facebook.com/unmuntdemots/
. Feu-hi una ullada.

Ara us toca llegir molt i escriure més. Apagueu les pantalles!

REUNIÓ DEL 28 DE MAIG DE 2022

REUNIÓ DEL 28 DE MAIG DE 2022
Hola,

En la sessió de maig hem comentat una sèrie d'informacions:
- El dia 19 a les 10.00 h visitarem l'exposició del Museu Tèxtil en què la Sílvia hi ha col·laborat amb un parlament. Animeu-vos a venir.
- Igual que el passat mes es va fer amb la Marienka, en aquest mes de juny, el dissabte dia 4 a les 11.00 h, es comentarà la novel·la de la companya Montse Rusiñol Calidoscopi en el club de lectura de la BD6, amb la presència de l'autora. Us hi esperem! ( https://www.terrassa.cat/es/agenda-detall/-/numActe/111035?p_auth=qA7KeqgW&terrassaseotitle=Club%20de%20lectura%3A%20%22Calidoscopi%22%20amb%20la%20presencia%20de%20l%27autora%20Montse%20Rusi%C3%B1ol )
- La següent actuació gratuïta del Pati de Contes a la biblioteca de Sant Quirze serà: Cartes de les heroïnes. Ciutat: Sant Quirze del Vallès Lloc: Pati de la Biblioteca Marcel Ayats. Dimecres 15 de juny 2022, 22:00 h. Entrades disponibles a partir del 18/05/2022 Espectacle literari basat en les “Heroides” d’Ovidi. Si reps aquesta carta, no em responguis, torna a casa! Hi ha resposta? Hi ha una mirada femenina real dels grans herois? Dels guerrers, dels mites?.. A càrrec de Carles Alcoy i Susagna Navó. Podeu veure l'actuació a Youtube aquí: https://youtu.be/AbF6wbOXuiM
- Hi va haver diverses recomanacions de llibres: Cómo no escribir una novela, de Sandra Newman i Howard Mittlemark; Suspense, cómo se escribe una novela de intriga, de Patricia Highsmith; La conxorxa dels ximples - Una conxorxa d'enzes, de John Kennedy Toole.
Per al mes que ve les paraules per servir d'inspiració són valor, ordit-urdimbre, homenot-hombrón-marimacho. Trieu la que vulgueu de les tres proposades. També hem suggerit que, qui vulgui, por triar la frase inicial de una novel·la i fer-la servir com l'inici del seu relat. Recordem que les paraules i/o la frase inicial només són una excusa per escriure, es poden fer servir o no. La inspiració és lliure. Això sí, recordeu que als escrits heu de posar el vostre nom a la capçalera i, si feu servir una frase inicial, digueu de quina novel·la és.

Pel que fa als relats:

Lluís - Els ensenyaments del professor Martí - El rei Sol, sense companyia, envoltat d'Un Munt d'Acudits.

Maria Galí - Examen d'anglès - Cal tenir bona vista

Maria José Garcia - Xanadú - Un orgasmo que hace estremecer la piel de manzana madura.

José Luis Vallet - El intercambio - La importancia de viajar con vaselina.

Nanorelat - Pere - Botellas vacías - No son botellas de Agua del Carmen, precisamente.


Qui vulgui, pot penjar el seu relat al blog i al nostre Facebook. Si no sabeu com, consulteu-nos sense vergonya. El blog, el teniu a http://unmuntdemots.blogia.com/ ; i en Facebook estem a https://www.facebook.com/unmuntdemots/ . Feu-hi una ullada.

Ara us toca llegir molt i escriure més. Apagueu les pantalles!

REUNIÓ DEL 26 DE MARÇ DE 2022

REUNIÓ DEL 26 DE MARÇ DE 2022

 

Hola,

Abans de res, tenim una sèrie de notícies:
-Hem decidit que, si la pandèmia i les restriccions oficials no canvien a pitjor, en la següent sessió tornarem a introduir allò de compartir l’esmorzar. Al menys, prendre el fer el cafè plegats. Pel que fa al menjar, que cadascú porti el que vulgui per a consum propi (som uns jonquis de les calories). La idea és que no cal convidar tothom a tot, amb el que implica d’excés i, a vegades, de menjar desaprofitat.
-Atenció!, ens informen que el Ramon Tuà està molt recuperat. Ens n’alegrem molt i, si llegeix aquestes línies, li diem que el trobem molt a faltar i que ens encantaria tornar-lo a tenir en les nostres reunions.
-Per a la reunió del dia 30, la Comissió de Festes intentarà, novament, organitzar un dinar per a després de la sessió, ja que no va ser possible el de desembre. Ja us enviaran informació i un nou fil de correus perquè us hi apunteu.
-Finalment una notícia que no es va comentar per oblit, però que segurament us interessa: en el context de la Fira Modernista de Terrassa, el Museu Tèxtil està muntant una exposició dedicada a les fibres tèxtils. La inauguració serà el 8 de maig i hi participarà la Sílvia amb la lectura d’un text relacionat amb el tema, un bri d’història, però d’història real.

Per al mes que ve, les paraules per servir
d’inspiració són: maimó - lento, remolón; seguretat - seguridad, i amoïnat - preocupado. També obrim l’opció de fer servir una imatge. Podeu enviar-les com a resposta a aquest correu. No farem cap selecció. Trieu la que vulgueu de les que enviïn. Recordem que les paraules i/o les imatges només són una excusa per escriure, es poden fer servir o no. La inspiració és lliure. Això sí, recordeu que als escrits heu de posar el vostre nom a la capçalera.

Pel que fa als relats:
Rosa Maria - En Ton de ca la Bruixa - Una història oral.
Maria José - Como un ritual - Un poema para los vientos del sur.
Maria Galí - Gent de mar - Gent de mar que no sap nedar.
Dolors -Terra d’aigua - La Dolors ens ha tornat a portar al seu estimat Ebre. No el sentiu?
Francesca - Manchita - Doble secuestro.
Mari Luz - Eva - Viure lliure.
Nanorelat - Pere - Para la última ceremonia - No us escanyeu amb el nus de la corbata.

Qui vulgui, pot penjar el seu relat al blog i al nostre Facebook. Si no sabeu com, consulteu-nos sense vergonya. El blog, el teniu a
http://unmuntdemots.blogia.com/ ; i en Facebook estem a
https://www.facebook.com/unmuntdemots/
. Feu-hi una ullada.

Vam parlar de programes processadors de text específics per a escriptors. En concret, vam fer referència al programa Scrivener. Qui vulgui veure com és, podeu descarregar-lo de prova, complet i gratuït durant 30 dies (després és un pagament únic de 53 €), a https://www.literatureandlatte.com/scrivener/download . Això sí, tothom diu que és una mica complicat per començar a fer-lo anar, encara que diuen que qui s’acostuma a utilitzar-lo queda encantat.

Ara us toca llegir molt i escriure més. Apagueu les pantalles!

REUNIÓ DEL 26 DE FEBRER DE 2022

REUNIÓ DEL 26 DE FEBRER DE 2022

 

Hola,

Nova sessió presencial i un altre cop sense la Sílvia. No és res greu, però ha necessitat descansar d’una mala nit. Després de la sessió una petita delegació dels assistent li hem portat un obsequi pel seu aniversari. L’hem vista força bé.

Per al mes que ve les paraules per servir d’inspiració són: enyor, sobre i pissarra. Trieu la que vulgueu de les tres proposades. Recordem que les paraules només són una excusa per escriure, es poden fer servir o no. La inspiració és lliure. També hem continuat amb la nova idea de proposar una frase. Per al mes que ve és la frase com un ritual.

Pel que fa als relats:
Lluís-La fusta entranyable - Vigileu una miqueta amb les petites inundacions.
Lluís-Арраулинт ла малпарида петксина - Ун ноу нанорелат дел Ллуíc.
Maria Gali-L’hora suprema - Com evitat que t’arribi l’hora.
Poema-Maria José-Blau - Una capseta amb tots els tons de blau.
Maria José-Venjança - Una fúria despertada que pot portat a una terrible venjança.
Montse Villares-Personatge secundari - La rebel·lió dels personatges.
Joan Casanova-Intimíssim - No és fàcil trobar l’home perfecte.
Nanorelat-Pere-Reset - Que el món torni a començar.

Qui vulgui, pot penjar el seu relat al blog i al nostre Facebook. Si no sabeu com, consulteu-nos sense vergonya. El blog, el teniu a http://unmuntdemots.blogia.com/ ; i en Facebook estem a
https://www.facebook.com/unmuntdemots/
. Feu-hi una ullada.

Ara us toca llegir molt i escriure més. Apagueu les pantalles!

Salutacions,

Pere

TRUC DE PROPINA: Si escribir un largometraje es imposible, escribe un corto. Si escribir diez páginas es imposible, escribe una página. Si escribir una página es imposible, escribe un párrafo. (Bong Joon Ho)

REUNIÓ DEL 29 DE GENER DE 2022

REUNIÓ DEL 29 DE GENER DE 2022
Hola,

Nova sessió telemàtica. Però penseu que cada mes que passa és un mes menys que ens falta per arribar al final. En aquesta sessió hem estat pocs, però així ens hem pogut esplaiar més. Tot són avantatges.

Per al mes que ve les paraules per servir d’inspiració són: petxina - concha, pechina, arraulir - abatir, derribar i malparit - mal nacido, hijo de puta. La Montse Villares ha proposat, per una altra banda, fer servir la frase ... seria una capseta... en el cas dels autors que vulgueu participar en el concurs de microrelats La Sabateriahttps://www.lasabaterialleida.com/2022/01/23/llibres-en-moviment/ . Recordem que les paraules només són una excusa per escriure, es poden fer servir o no. La inspiració és lliure. Això sí, recordeu que als escrits heu de posar el vostre nom a la capçalera.

Pel que fa als relats:

María Sender - La Novia del Bosque - Un petit relat escrit gairebé a raig. Imagineu-vos si fos res molt més treballat!

Lluís - Sotsobre a la Conselleria de Cultura - Han trucat del Polònia per fitxar el Lluís de guionista.

Maria Galí - La mare de la Loli - Quan algú que no valores et sorpren.

Rosa Maria - Tomi - Una història molt tendra amb un final terrible.

María José - Obsolescencia programada - Caducaremos como los yogures un quince de marzo, día de San Longinos.

Francesca - Mª Paz - Un pastel que te deja más guapa, muy natural, como si estuvieras dormida...

Nanorelat - Pere - Enyorança del futur - La vida sense mi.

Pere - Tornar a despertar - No trenqueu la cadena del fred.

Qui vulgui, pot penjar el seu relat al blog i al nostre Facebook. Si no sabeu com, consulteu-nos sense vergonya. El blog, el teniu a http://unmuntdemots.blogia.com/ ; i en Facebook estem a
https://www.facebook.com/unmuntdemots/
. Feu-hi una ullada.

Ara us toca llegir molt i escriure més. Apagueu les pantalles!

REUNIÓ DEL 18 DE DESEMBRE DE 2021

REUNIÓ DEL 18 DE DESEMBRE DE 2021

 

Hola,
Hem tornat a caure en les restriccions. Paciència, que ens en sortirem. La Sílvia ha excusat la seva presència en la sessió d’avui, s’ha de recuperar dels efectes secundaris de la tercera dosi de la vacuna. Li enviem tota la nostra energia perquè es recuperi de seguida. Pel que fa a la dinàmica de la sessió, ens n’hem sortit prou bé malgrat la seva absència. També ha ajudat que erem pocs, així hem tingut temps per fer els comentaris sense presses.

Per al mes que ve. les paraules per servir d’inspiració són: gordo - gras, conseller - consejero, sotsobre - zozobra. Trieu la que vulgueu de les tres proposades. Recordem que les paraules només són una excusa per escriure, es poden fer servir o no. La inspiració és lliure. Això sí, recordeu que als escrits heu de posar el vostre nom a la capçalera.

Pel que fa als relats:
1-María José - Arribar a port - Un viatge sensual amb els sentits.
2-Aurèlia - Placidesa - Un paisatge nevat ple de pau.
3-Maria Gali - Guitarrista - Una nova anècdota de la Maria. L’animem a continuar per aquest camí borgesià.
4-Dolors - Trencadissa - Un mirall en què la crueltat es reflecteix en soledat.
5-Valentí - Naufragi - El començament d’un projecte amb mar de fons.
6-Mari Luz - Un dia estressant - Els basars xinesos mai tanquen.
Pere-Nanorelat - Discriminación - Una discriminació ignorada per molts.

Com que avui hem tingut una jornada bastant poètica, hem parlat de la possibilitat de dedicar alguna sessió a la poesia; també, si us animeu, alguna altra sessió als nanorelats. A més, el Valentí ens ha recomanat el llibre de Josep Bargalló Manual de mètrica i versificació catalanes.

Qui vulgui, pot penjar el seu relat al blog i al nostre Facebook. Si no sabeu com, consulteu-nos sense vergonya. El blog, el teniu a http://unmuntdemots.blogia.com/ ; i en Facebook estem a
https://www.facebook.com/unmuntdemots/
. Feu-hi una ullada.

Ara us toca llegir molt i escriure més. Apagueu les pantalles! I vigileu amb el virus!

BON NADAL I BONA ENTRADA D’ANY

REUNIÓ DEL 27 DE NOVEMBRE DE 2021

REUNIÓ DEL 27 DE NOVEMBRE DE 2021

Hola,

Segona sessió postconfinament. Hem retornat a la sala de sempre perquè la gran estava ocupada per una actuació de música. No hem estat estrets i teníem ventilació i filtratge d’aire. Tot força bé. I més bé quan hem pogut felicitar les guanyadores i la finalista del Premi Soler i Palet i al finalista del Premi de l’Escola El Cim. Per aquest ordre, moltes felicitats a la Mònica, la Mariluz, la María José, la Rosa Maria i el Ramon!

Aquest any no volem fer un dinar multitudinari de cara a la sessió de desembre, com era habitual. Però, com que volíem celebrar d’alguna manera aquest podi complet inèdit en el Premi Soler i Palet, s’intentarà reservar per als habituals d’UMDM en algun lloc per dinar el dia 18 de desembre. Rebreu un correu de la Comissió de Festes en què us preguntaran si hi esteu interessats. Esperem que trobin lloc, ja que ja estem en dates properes i que les mesures anticovid no ens ho posin més difícil.

També volem destacar la recomanació que va fer el Lluís del llibre de Patricia Highsmith Cómo se escribe una novela de intriga.

Per al mes que ve les paraules per servir d’inspiració són: arribar, bombó i camell. Recordem que les paraules només són una excusa per escriure, es poden fer servir o no. La inspiració és lliure. Això sí, recordeu que als escrits heu de posar el vostre nom a la capçalera.

Pel que fa als relats:
Ramon Roig - El Xiquet de Tàrrega - El de La Mancha es va tornar boig de llegir molt i el protagonista d’aquest relat no llegia res.
Ramon Roig - En Rauc i l_Eduard - Finalista del Premi Natàlia Sallés de l’Escola El Cim.
Rosa Maria Beser - Crim - Necessitem a Carles Porta perquè posi llum en la foscor.
Aurèlia - Acceptació - Tema molt delicat i actual tractat amb molta sensibilitat.
Lluís - Rosada - La versió bona de Christine.
Maria Galí - La senyora Teresa - Un cas real que ens serveix per commemorar el dia contra la violència de gènere.
Mònica - Secrets revelats - Primer premi del concurs de narracions Soler i Palet
Mari Luz - Camí de tornada - Retrobament més enllà del temps i la mort.
Mari Luz - El malson - Segon premi del concurs de narracions Soler i Palet
Maria José - Ninguna más - La esperanza en una botella vacía.
Maria José - Ones forjades - Tercer premi del concurs de narracions Soler i Palet
María Sender - La narradora - ¿Qué nos explicará?
Francesca - El monstruo - Gotas de sangre y un ramito azul.
   
Qui vulgui, pot penjar el seu relat al blog i al nostre Facebook. Si no sabeu com, consulteu-nos sense vergonya. El blog, el teniu a http://unmuntdemots.blogia.com/ ; i en Facebook estem a https://www.facebook.com/unmuntdemots/. Feu-hi una ullada.

Ara us toca llegir molt i escriure més. Apagueu les pantalles!

REUNIÓ DEL 30 D'OCTUBRE DE 2021

REUNIÓ DEL 30 D'OCTUBRE DE 2021
Hola,

Finalment hem reprès les sessions presencials. Esperem que duri la bona situació sanitària. I, a més, hem fet la primera retransmissió telemàtica des de l'Ateneu amb un bon resultat malgrat que algú va tenir problemes de so. Esperem aconseguir millorar això últim i així permetre que els companys que no poden assistir-hi tinguin també la seva dosi d'UMDM.

També hem donat la benvinguda a una nova companya, la María José. Ens ha regalat la seva Recepta i esperem veure més de la seva cuina de l'escriptura.

Per al mes que ve, les paraules per servir d'inspiració són esperança, USB pen o pendrive i fulminar. Recordeu que les paraules només són una excusa per escriure, es poden fer servir o no. La inspiració és lliure. Això sí, no oblideu que als escrits heu de posar el vostre nom a la capçalera.

Pel que fa als relats:
 Lluís Paloma - Correu - Correu a contestar aquesta mena de correus.

Ramon Roig - La poció màgica - Un bosc màgic amb nius d'eriçons, guineus, llops...

Maria Galí - El camarada - Viatge des dels anys foscos a la Ciutat de la Llum.

María José García - Recepta - Recepta de cuina per a parelles que llegeixen plegats. (També teníem fa temps la recepta del cuiner escriptor. La podeu trobar a http://unmuntdemots.blogia.com/2013/110901--como-elegir-al-cocinero-.php)

Rosa Maria Beser i Jordà - EI pare de la criatura - Així va començar Juan Carlos Delgado El Pera.

Dolors Frigola - Més infinit l'amor si hi poso límits - Els límits mostren si l'amor és infinit.

Jordi Baucells - Esborrar els records - Records exagerats a sobre d'una moto.

Joan Casanova - Fogueig - L'ofec de la síndrome del DNI.

Pere Miquel - El vol dels estornells - El darrer sopar.

Nanorelat - Pere Miquel - Clic - Ruleta depressiva.

Qui vulgui, pot penjar el seu relat al blog i al nostre Facebook. Si no sabeu com, consulteu-nos sense vergonya. El blog, el teniu a http://unmuntdemots.blogia.com/ ; i en Facebook estem a
https://www.facebook.com/unmuntdemots/
. Feu-hi una ullada.

Ara us toca llegir molt i escriure més. Apagueu les pantalles!

REUNIÓ DEL 19 DE JUNY DE 2021

REUNIÓ DEL 19 DE JUNY DE 2021

 

Hola,

Final del curs telemàtic. No sabem si el vinent serà presencial. Si ho fos, ja estem pensant com fer per no perdre la possibilitat de tenir gent a distància, com és el cas de la Maria Jesús. Ja es veurà.

De seguida que tinguem el nou calendari, ja en farem difusió.

Per diverses vies hem tingut notícia que el Ramon Tuà està molt més bé. Si arribés a llegir aquestes línies, li enviem una forta abraçada i molts ànims de part de tots els companys.

Volem recordar als autors absents (Rosa, Ramon Roig, Aurèlia) que poden fer servir els seus relats en properes sessions, només cal que els enviïn en el seu moment com si fossin nous.

Pel que fa als relats:
Valentí Puigdellívol - Un cafè - Un quadre en moviment. Falta un barret de Magritte i una gavardina de l’inspector Clouseau.
Maria Galí - Metges, metgets i cagabamdúrries - Acudit més vell que l’anar a peu.
Pep Cortès – Poemes - Un regal de final de curs.
Maria Jesús - Arte - Unos pies que pasean por el arcoiris.
Lluís Paloma, «Patinet» - L’ambigüitat dels semàfors - Una entrevista amb tres coma catorze preguntes.
Mari Luz - El malson - Un malson amb somnis reparadors.
Pere Miquel - El tatuaje 2a parte - La maldición del padre.
Nanorelat - Pere Miquel - El viatge - Embús en l’autopista.
Francesca Caballero - Mamapepa - Un monólogo desgarrador.

Qui vulgui, pot penjar el seu relat al blog i al nostre Facebook. Si no sabeu com, consulteu-nos sense vergonya. El blog, el teniu a http://unmuntdemots.blogia.com/ ; i en Facebook estem a https://www.facebook.com/unmuntdemots/ . Feu-hi una ullada.

Ara us toca llegir molt i escriure més. Aprofiteu l’estiu! Ja és tradicional que membres d’UMDM escriguin durant l’estiu un relat per presentar al premi Soler i Palet al setembre. Si us animeu, teniu les bases a https://www.terrassa.cat/documents/12006/788767/Bases_XII_Concurs_soleripalet2021.pdf/3fb1b647-8ba1-441f-8de2-240dad558712 .

 

REUNIÓ DEL 29 DE MAIG DE 2021

REUNIÓ DEL 29 DE MAIG DE 2021
Hola,

De cara a afilar el llapis, ja ha sortit la convocatòria del Concurs de Narracions Curtes Josep Soler i Palet. Teniu les bases a https://www.terrassa.cat/narracions-curtes-josep-soler-i-palet

Per una altra banda, el Valentí ens recomanava La nit incandescent: és una obra visual cinètica. Un film o un text fet fotograma que amaga una reflexió de la Vida. Aquella Vida que es venja amb la vida de ser viscuda. En qualsevol cas és un Viatge al fons del voler viure. Aquesta exposició es troba al Centre de la imatge [La Virreina] fins al 27 de juny.

Per al mes que ve volem imatges per servir d'inspiració.Podeu enviar, si ja no ho havíeu fet, la imatge que vulgueu seguint aquest mateix correu. Ja us informarem quines seran les tres seleccionades d'entre les proposades. Recordem que només és una excusa per escriure, es pot fer servir o no. La inspiració és lliure. Això sí, recordeu que als escrits heu de posar el vostre nom a la capçalera.

Tant al Ramon com a la Rosa els convidem a tornar a enviar els seus relats, que havien quedat en la recàmera.

Pel que fa als relats:

Maria Galí - Quin caldo - Un Ulisses a l'estil de Proust.

Mònica Bofill - El desig - Desitjar uns records vells i cansats.

Jordi Baucells - Una trobada imprevista - Una cambra fosca improvisada amb un gran finestral. Esperem, en un futur, una història més gamberra i luxuriosa.

Pere Miquel - El Tatuaje - Llevas al padre pegado en la piel.

Jose Luis Vallet - Lucy y Lucas - Encuentro de dos vidas marginales en un banco mojado.

Francesca Caballero – Talión - Ojo por ojo, diente por diente, uña por uña...

Pere Miquel - nanorelat - L'abraçada - Una abraçada digna de Judas.


Qui vulgui, pot penjar el seu relat al blog i al nostre Facebook. Si no sabeu com, consulteu-nos sense vergonya. El blog, el teniu a http://unmuntdemots.blogia.com/ ; i en Facebook estem a
https://www.facebook.com/unmuntdemots/
. Feu-hi una ullada.
Ara us toca llegir molt i escriure més. Apagueu les pantalles!

REUNIÓ DEL 24 D'ABRIL DE 2021

REUNIÓ DEL 24 D'ABRIL DE 2021
Hola,

Venim de la ressaca d’un nou Sant Jordi que reneix de les cendres del de l’any passat. Esperem que l’any que ve ja sigui pràcticament normal; encara que aquest, deu n’hi do a Barcelona.
De cara al mes que ve, enviarem paraules a la Sílvia perquè seleccioni a l’atzar les que ens serviran d’inspiració. En el mateix fil de correus podeu enviar imatges inspiradores per a la sessió de juny. Recordem que les paraules o les imatges només són una excusa per escriure, es poden fer servir o no. La inspiració és lliure. Això sí, recordeu que als escrits heu de posar el vostre nom a la capçalera (i si fiqueu la data, encara millor; a petició del Pep).
El Jordi no ha pogut estar present i ens ha deixat el relat per al mes que ve.

Pel que fa als relats:

1- Pep Cortès - Vola, fill meu, vola lluny - L’esperit de la mare, el record, ens impulsa a volar

2- Ramon Roig - Entabanada - Coaching per a una eterna joventut. Menudo barullo ha armado Armando Barullo.

3- Maria  Galí Font - Confinament (Ulisses) - Esperàvem que acabés deixant el pis totalment buit

4- Lluís Paloma Sánchez - El pneumàtic -un conte rodó - Si t’atabala la ràdio i la tele, vés a fer unes voltes a la rotonda

5- Rosa Maria Beser Jordà - Les pomes del paradís - En una reunió d’estudiants joves sempre hi ha pits

6- Valentí Puigdellivol - Vull apostatar - La dificultat de deixar la religió catòlica. Igual de difícil que deixar la màfia, l’espionatge i la companyia de telefonia.

7- Maria Sender - Barco de palabras - Un barco viaja hacia la isla de la imaginación. ¡No os quedéis en tierra!

8- José Luis Vallet - Conocerse en tiempos de pandemia, parte 1 y 2 - Si las guapas dais problemas, no os quitéis la mascarilla

9- Francesca Caballero Priego - Umbrío - Decenas de calaveras infantiles nos miran con sus cuencas de los ojos vacías

Nanorelat - Pere - Lleialtat - Fidelitat més enllà de la mort.


Qui vulgui, pot penjar el seu relat al blog i al nostre Facebook. Si no sabeu com, consulteu-nos sense vergonya. El blog, el teniu a http://unmuntdemots.blogia.com/ ; i en Facebook estem a

El Valentí ens ha informat que faran una sessió de club de lectura virtual a la BD3 sobre la novel·la Olor de colònia, amb la presència de la Sílvia. Serà el 18 de maig a les 18.00h. Demaneu a la biblioteca l’enllaç.

Ara us toca llegir molt i escriure més. Apagueu les pantalles!