Blogia
UN MUNT DE MOTS

PREMIS

REUNIÓ DEL 23 DE NOVEMBRE DE 2019

REUNIÓ DEL 23 DE NOVEMBRE DE 2019

Hola,

 

Segona sessió i més companys nous: l’Eulàlia, la Rosa Maria i la Mercè. Benvingudes. Cada cop creix més l’associació. Aviat no hi cabrem.

Cal destacar que en la darrera edició del concurs de narracions curtes Soler i Palet ha estat guardonada amb el tercer premi la companya Mònica Bofill i finalista el company Ramon Roig. Moltes felicitacions!

També volem recordar que l’Ateneu, que ens acull al seu local en cada reunió, té actualment menys recursos, per la qual cosa interessaria que el màxim de membres d’Un Munt de Mots en fossin socis i així ajudaríem al sosteniment. Són 18 € cada trimestre —6 € al mes— que permeten tenir accés a un gran nombre d’activitats culturals.

Ja de cara a la següent reunió, la del 21 de desembre, volem fer un dinar en acabar amb la gent que ve a les sessions. Haureu rebut un e-mail on es pregunta si hi esteu interessats. Aneu contestant sí o no seguint aquell correu, perquè els encarregats de organitzar-lo tinguin totes les respostes agrupades.

Per al mes que ve les paraules triades per servir d’inspiració són: Nadal, canyella, atzar. No hi ha hagut cap imatge proposada. Recordem que les paraules o les imatges només són una excusa per escriure, es poden fer servir o no. La inspiració és lliure. Això sí, recordeu que als escrits heu de posar el vostre nom a la capçalera.

 

Pel que fa als contes:

 - El Ramon Roig ens ha portat, mitjançant un monòleg teatral, a la història del Lobo-hombre en París.

- El Diàleg evacuatiu de la Maria Galí ens ha fet tenir incontinència de rialles. Tot molt escatològic.

- El Valentí fa servir el futur anterior, la tercera persona, la segona, la multiplicitat de lectors implícits, etcétera; per tractar un tema punyent.

- Amb el Pere hem vist el naixement del primer rossinyol.

- Un deixar de caminar perduda per la vida gràcies a una nova llum. Un relat de la Mònica que potser tindrà continuació.

- Si mai perdeu les claus del cotxe, aviseu al Babakar de la Dolors o a BlaBlacar.

- José Luis nos trae la cuadratura del círculo (de lectores).

- La Lluna plena de la Mercè és el començament d’una novel·la? Té un misteri assegurat.

- Ara ens surt el Lluis poeta, derivació de ser lletrista.


Qui vulgui, pot penjar el seu relat al blog i al nostre Facebook. Si no sabeu com, consulteu-nos sense vergonya. El blog, el teniu a http://unmuntdemots.blogia.com/  i en Facebook estem a https://www.facebook.com/unmuntdemots/.

  

Finalment, us volem recordar algunes activitats properes associades a Rauxa:

Dimarts 26 de novembre
Presentació del llibre L’incendiari de mots, de Joan Salvat-Papasseit, a càrrec de Mei Vidal i Ferran Aisa, amb lectures a càrrec d’Andreu Aisa.
Lloc: Amics de les Arts i Joventuts Musicals / Carrer de Sant Pere, 46, primera planta
Horari: 19:00 - 20:00 - Entrada lliure

Dimecres 27 de novembre
Jo soc vosaltres. Sis poetes de Síria, presentació del llibre amb un recital de poesia a càrrec de Mohamad Bitari (responsable de la selecció d’autors i poemes), Massinissa Aït-ahmed (músic) i Rosa Cadafalch (rapsoda). Coorganitzen Biblioteca del Districte 2 i Amics de les Arts i Joventuts Musicals, amb la col·laboració de Terrassa Sense Murs.
Lloc: Biblioteca del Districte 2 / Carrer de Sant Cosme, 157
Horari: 18:30 - 19:45 - Entrada lliure

Divendres 29 de novembre
Presentació del llibre Erosions, de Cris López.
Lloc: Amics de les Arts i Joventuts Musicals / Carrer de Sant Pere, 46, primera planta
Horari: 19:00-20:30 - Entrada lliure

Dimarts 3 de desembre
Presentació del llibre El teu somriure, de Jaume Pujol, a càrrec d’Empar Sáez.
Lloc: Llibreria La Temerària / Carrer de la Goleta, 7
Horari: 19:00 - 20:30 - Entrada lliure

 

Ara us toca llegir molt i escriure més. Apagueu les pantalles! I molts ànims per al Ramon Tuà! Esperem que et recuperis aviat!

IX Concurs Josep Soler i Palet de Narracions Curtes 2018

IX Concurs Josep Soler i Palet de Narracions Curtes 2018

El dimarts 21 de novembre, a la Biblioteca Central de Terrassa, han estat lliurats els Premis Soler i Palet de narracions breus i el premi Agustí Bartra de Poesia.

I, un any més, UN MUNT DE MOTS ha estat dignament present en l’entrega de premis literaris amb la consecució del TERCER PREMI Soler i Palet per el conte presentat per DOLORS FRIGOLA titolat El riu, i el lliurament de diplomes dels deu primers seleccionats, amb els contes El tsunami de l’ordre, de MARI LUZ GERONA, i Comiat, d’AURÉLIA LLACH.

Felicitats per a les tres i per a tot el col·lectiu d’UN MUNT DE MOTS.

Anem fent via i deixant petjada!!

VIII Concurs Josep Soler i Palet de Narracions Curtes 2017 i accèsit del premi Grandalla

VIII Concurs Josep Soler i Palet de Narracions Curtes 2017 i accèsit del premi Grandalla

En aquesta ocasió una companya d’Un Munt de Mots ha guanyat el SEGON PREMI del VIII Concurs Josep Soler i Palet de Narracions Curtes 2017: Dolors Frigola amb la seva narració L’estacio del Masnou.

A més, com a finalistes, també trobem tres companyes més: Mari Luz Gerona, Teresa Sala i Aurèlia Llach. Quatre membres d’Un Munt de Mots d’entre deu seleccionats!

MOLTES FELICITACIONS A TOTES!

Aprofitem l'ocasió per felicitar també al company Pep Cortès per l'obra Poema per a la Jana, que ha obtingut l'accèssit del premi Grandalla de poesia, del Crèdit Andorrà.

Desitgem que la nostra associació continuï amb més éxits.

28/11/2016 10:07 unmuntdemots #PREMIS

VII Concurs Josep Soler i Palet de Narracions Curtes 2016

VII Concurs Josep Soler i Palet de Narracions Curtes 2016

Novament una companya d'Un Munt de Mots ha guanyat el PRIMER PREMI del VII Concurs Josep Soler i Palet de Narracions Curtes 2016. Ha estat la Montse Villares amb la seva narració L'esquerda.

MOLTES FELICITACIONS! 

A més, com a finalista, també trobem un altre company, el Pere Miquel amb la narració El gat.

Desitgem que la nostra associació continuï amb més éxits.

Certamen "Terrassa Literària" en el 125è aniversari de l’Ateneu Terrassenc

Certamen "Terrassa Literària" en el 125è aniversari de l’Ateneu Terrassenc

El passat  dia 21 d’abril, en el marc incomparable de la Nova Jazz Cava, L’Ateneu Terrassenc  va fer entrega dels premis commemoratius del seu 125è aniversari. L’escriptora Marta Pessarrodona, presidenta del jurat del certamen, “Terrassa Literària” ens va dirigir unes sàvies paraules amanides amb el seu toc d’humor característic. També formaven part del jurat l’escriptor Enric Larreula i Lídia Anoll  també professora de la  UB i actuant de secretari Josep Maria Sans.

Van ser premiats amb la Flor natural, al millor poema: Pep Cortès i Vila, per “Poesia”

*Premi del Rotary Club, a obra narrativa i juvenil sobre “El petit Princep “ d’Antoine de Saint-Exupéry a Montserrat Villares Muñoz,  per “Amigos de aventuras”

* Premi de la Fundació Mina a obra en prosa per Montserrat Rusiñol i Mariano, per “La nit que l’aigua va embogir". Accèsit: “La nostra aigua de cada dia” , de Rosa Barba i Capsir.

Enhorabona!

VI Concurs de Narracions Curtes Josep Soler i Palet

VI Concurs de Narracions Curtes Josep Soler i Palet

El 2on Premi de Narracions Curtes Soler i Palet  l’ha guanyat la nostra amiga i companya d’un munt de mots: Francesca Caballero. I 3 seleccionats entre els 10 millors relats: La Raquel Besora,  el Ramon Tuà i la Montse Villares

Com cada any, Un Munt de Mots segueix omplint de lletres les pàgines en blanc de la cultura terrassenca.


ENHORABONA per Tots!!!

Marienka Bellostas rep el Premi Fiter i Rosell

Marienka Bellostas rep el Premi Fiter i Rosell

Marienka Bellostas va rebre ahir el premi Fiter i Rossell de novel·la de la 38a edició de la Nit literària, organitzada pel Cercle de les Arts i de les Lletres, de les mans del cap del Govern d'Andorra, Toni Martí. Es tracta de la primera novel·la que l’autora (Terrassa, 1951) presenta a un concurs animada per la seva parella, en Pep Cortès i també pels cursos d’escriptura que ha seguit a l'Ateneu Terrassenc amb la Silvia Alcàntara i pel taller mensual d'unmuntdemots.

Enguany, el Premi Fiter i Rossell de novel·la, que amb un total de 14 obres ha doblat el nombre de treballs presentats respecte a l’edició anterior i que està dotat amb 15.000 euros i la publicació de l’obra,

Aquesta novel·la pretén fer reflexionar, mitjançant la vida d’un protagonista i un antagonista, sobre un dels problemes socials més greus que existeix en l’actualitat com són els maltractaments.


PREMIS

PREMIS

XI Premi de poesia Agustí Bartra i V Concurs Narracions Curtes Soler i Palet

El passat dijous, a la Sala d’ Actes de la Biblioteca Central, vàrem gaudir d’una tarda molt generosa amb emocions: l’entrega del V Premi de Relats Curts Soler i Palet i del XI Premi de Poesia Agustí Bartra. Després d’una curosa presentació juntament amb un intermitent fons musical interpretat per joves alumnes del nostre Conservatori, amb un Cant dels Ocells de Pau Casals, per acabar d’emocionar-nos, va venir l’entrega dels guardons. Els alumnes de la Silvia Alcantara, estaven tots pendents dels noms dels premiats, i a poc a poc es citaren els finalistes i, entre ells, les nostres Montse Villares, Marienka, Francesca i Dolors, i amb un segon i tercer premi la Raquel Besora i la Montserrat Sobret, alumnes de la Sílvia.

Però el tro final va ser el Premi de Poesia Agustí Bartra, que va recaure en el nostre volgut amic Pep Cortès.

A tots ells aplaudim la seva valentia i coratge per escriure paraules lligades, plenes de sentiments profunds unes i d’emoció, intriga i emotivitat d’altres. A tots vosaltres, amics i companys 

    ¡¡¡FELICITATS!!!

No perdem mai la il.lusió de ser creatius i la imaginació necessària per omplir paper i més paper de paraules lligades que diguin tot el que nosaltres volem dir i que qui ens llegeixi ho entengui.

Moltes abraçades a tots,

Rosa Baig

Sílvia Alcàntara. Terrassenca de l'any.

IV Concurs de narracions curtes Josep Soler i Palet

IV Concurs de narracions curtes Josep Soler i Palet

Només un boig, com en Munch, podia haver-lo pintat” així comença el conte “El crit”, guanyador del IV Concurs de narracions curtes Josep Soler i Palet, que llegit per l’autora, la Dolors Frigola, ha tret un crit d’admiració de l’auditori.

A més a més, entre els deu finalistes hi ha sis unmuntdemoters, per tant ens hem de felicitar. Enhorabona Dolors i enhorabona a Un Munt de Mots! 

Concurs diari de Terrassa 2013

Concurs diari de Terrassa 2013
UMDM està de festa!! Sant Jordi, el drac i la rosa ens han portat dos 
premis més... i anem sumant!!!

Un PRIMER Premi al Concurs de Relats Breus del diari Terrassa en 
castellà per la Encarna i, alhora, un SEGON Premi per la Dolors!!!! 
Grans, enormes, molt grans... Felicitacions per elles i per tots 
nosaltres.

 

III Concurs de narracions curtes Josep Soler i Palet

III Concurs de narracions curtes Josep Soler i Palet

La tercera edició del Concurs de narracions curtes Josep Soler i Palet ha estat la més nombrosa fins ara. Entre  els 32 participants i  fent saltironets,  ha pujat fins al primer lloc una fura vella i esbojarrada tot repetint la seva història a qui se li acostava. En segon lloc un cuiner molt sibarita i d’un vol, es va situar al tercer lloc, un falcó que acabava de caçar un falciot.

 

Entre els sis unmuntdemoters finalistes, en Pep Cortès i en Pere Miquel van coronar el castell. Felicitats!

 

Com a colofó d’un acte tan alegre, van omplir l’estança donant vida a  una flauta màgica les notes del piano de Daniel García i la veu de la soprano Teresa Vert, sens dubte, la reina de la nit.

II Concurs Narracions Curtes Josep Soler i Palet

II Concurs Narracions Curtes Josep Soler i Palet

El passat dia 22 de Desembre, aniversari de la mort d’en Josep Soler i Palet, es va lliurar el premi, de la segona edició del concurs de narracions curtes, que duu el seu nom en homenatge a la seva tasca promovent la cultura de la ciutat. 

Enguany hem de felicitar els cinc membres d’un munt de mots que han quedat finalistes: en Pere Miquel Puyol pel conte "La huida", la Mari Luz Gerona per "Jo desitjo, tu desitges..", la Nita per "Un giro en su vida", la Laura Aran per "Doble corba perillosa" i la Montse Villares per "Cruce de soledades".

L’acte va comptar amb la presència de la Sílvia Alcàntara que ens va obsequiar amb una enriquidora xerrada amb el títol: "Llegir i escriure, una manera de viure".

Concurs de narracions curtes Josep Soler i Palet

Concurs de narracions curtes Josep Soler i Palet

Ja ha estat publicat virtualment el llibre que recull el guanyador i els finalistes del I Concurs de narracions curtes Josep Soler i Palet.

Els nostres companys d’Un Munt de Mots Montse Villares i Pere Miquel van ser finalistes.

Aquí us deixem l’enllaç amb l’esmentat llibre:

http://issuu.com/ajterrassa/docs/soler_i_palet?mode=embed&viewMode=presentation&layout=http%3A%2F%2Fskin.issuu.com%2Fv%2Flight%2Flayout.xml

També a http://www.terrassa.cat/Front/final/_b7jUqTOaomZgV2WO65cAEztFE5Ig8-DP16eqpPekdlwcprUXgDoChw trobareu les bases de la segona edició del concurs. Animeu-vos a participar!

Segon concurs de relats breus Diari de Terrassa

Segon concurs de relats breus Diari de Terrassa

El passat mes de Desembre es va fallar el concurs de relats breus del Diari de Terrassa en la seva segona edició. En aquest certamen, entre els 750 contes presentats es van  seleccionar tres obres de tres companyes nostres: la Eva, la Nita i la Montse Calonge. 

Aquest dissabte, s’han publicat els relats guanyadors i els 10 finalistes en les variants de llengua catalana i llengua castellana. Encara que, probablement per error d’impremta, dos d’ells no han vist la llum.

Un aplaudiment ben fort per la fita assolida!

I Certamen Relats curts Soler i Palet

I Certamen Relats curts Soler i Palet

 

El chin chin improvisat d’unes copes de plàstic i les rialleres bombolles de cava convidant a compartir l’alegria per fer-la  més gran, van interrompre el taller d’escriptura. La notícia bé s’ho valia. Dos dels membres del grup resultaven finalistes del premi de relats curts Soler i Palet! El Pere Miquel amb “Vida per vida” i la Montse Villares amb “La cajita roja”.

Tots dos contes veuran la llum a l’abril en un llibre publicat en una edició digital i a la pàgina web de l’ajuntament de Terrassa.

L’Enhorabona!

CONCURS RELATS BREUS

CONCURS RELATS BREUS

 

1er concurs relats breus

Del 13 d’octubre al 30 de novembre, Diari de Terrassa organitza aquest concurs de relats breus.

Si t’agrada escriure, fes el teu relat breu entre 200 i 350 paraules, en català o castellà, i participa!

Dotació dels premis en metàl·lic:
600€ per al guanyador, 400 € per al finalista i un accèssit de 200 €.

Podrà participar qualsevol persona, sempre que el text, de temàtica lliure, sigui escrit en català o castellà i compleixi les bases del concurs, a excepció del personal laboral i directiu de Diari de Terrassa.
Podrà presentar-se un màxim de tres textos per participant, sempre inèdits i que hagin arribat a la seu de Diari de Terrassa abans de les 00:00 hores de l’últim dia d’admissió d’originals, el 30 de novembre.
L’extensió mínima dels relats breus serà de 200 paraules i la màxima de 350 paraules

Els relats breus hauran d’anar signats amb el nom de l’autor i hi figuraran l’adreça, el DNI, i el telèfon de contacte i s’hauran de fer arribar a la seu de la redacció de Diari de Terrassa a través del correu electrònic concursliterari@diarideterrassa.es, o entregats en mà, o per correu ordinari, al carrer Vinyals, 61 08221 de Terrassa.

Els textos guanyadors es publicaran a les pàgines de cultura de l’edició de paper de Diari de Terrassa en la data que s’anunciarà el dia de l’entrega dels premis.
Diari de Terrassa també es reserva el dret a publicar una selecció dels textos que participin en qualsevol de les convocatòries del premi realitzades. No es mantindrà correspondència amb els participants amb relació als seus textos i no es tornaran els originals no premiats, que seran destruïts.

Els premis es dividiran en tres categories: Guanyador, dotat amb 600 euros; Finalista, dotat amb 400 euros i un accèssit, dotat amb 200 euros. Tots els premis seran en metàl·lic.

El jurat estarà format per persones relacionades amb el món de la literatura i la cultura, un representant de Diari de Terrassa i un representant de l’entitat patrocinadora.

El veredicte del jurat es donarà a conèixer en una edició de dissabte de Diari de Terrassa. També es podrà consultar a la seva pàgina web.

El veredicte del jurat serà inapel·lable i aquest queda facultat per resoldre qualsevol incidència que es pogués produir i que no estigui contemplada en aquestes bases. El concurs no podrà ser declarat desert. La participació al concurs de relats breus suposa l’acceptació d’aquestes bases.

Premis literaris

Premis literaris

Una Via de Records

Concurs de relats breus per a majors de 60 anys

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya convoca el concurs de relats breus per a majors de 60 anys.
1r premi: un viatge a Madrid per a dues persones, amb 3 dies d’hotel, visita guiada al Museu del Prado...

2n premi: un cap de setmana per dues persones a la Vall de NúriaTermini màxim de presentació 12 de maig de 2008.

www.fgc.cat

PREMIOS DEL TREN 2008 "ANTONIO MACHADO"

POESÍA Y CUENTO

PRIMER PREMIO: 15000

SEGUNDO PREMIO: 5000

CUATRO ACCÉSITS DE 500

Admisión hasta el 13 de junio

www.premiosdeltren.es

Premi literari.

Modalitat

NARRATIVA

 

Convoca

Ajuntament d'Artesa de Segre

 

Lliurament dels treballs

Biblioteca Municipal Joan Maluquer i Viladot
C. de les Escoles, s/n
25730 Artesa de Segre (Noguera)
Tel. 973 400754

 

Resum de les bases

En aquest premi poden participar-hi obres originals i inèdites. Una mateixa persona pot presentar com a màxim 3 narracions diferents. S'estableixen les categories següents:
1a) Cicle inicial d'Educació Primària.
2a) Cicle mitjà d'Educació Primària.
3a) Cicle superior d'Educació Primària.
4a) 1r Cicle d'ESO.
5a) 2n Cicle d'ESO.
6a) Persones nascudes els anys 1988, 1989 i 1990.
7a) Persones més grans.
Extensió màxima: 5 folis (excepte en la 1a categoria).
Els treballs s'han de presentar per duplicat, mecanografiats (o escrits amb ordinador amb tipus de lletra Times New Roman de mida 12) a doble espai i per una sola cara, o bé, en el cas de les tres primeres categories, escrits a mà amb lletra clara. En la categoria corresponent al Cicle inicial d'Educació Primària (1a), els concursants han de presentar els treballs acompanyats d'un dibuix. En les obres només haurà de constar el títol i la categoria, però no hi haurà cap altra dada de l'autor/a. S'acompanyaran d'un sobre tancat a l'exterior del qual figurarà el títol de l'obra i la categoria en què participa. Dins del sobre es farà constar el nom i els cognoms, l'adreça i el telèfon de l'autor, el nom i l'adreça del centre on estudia (excepte en les categories 6a i 7a) i una fotocòpia del DNI (només en les categories 6a i 7a). Per tal de facilitar la publicació posterior de les obres, en les categories 6a i 7a s'adjuntarà també l'obra en disquet.

 

Termini de presentació de treballs

18/03/2008

 

Lliurament dels premis

Els resultats del premi es donaran a conèixer en un acte públic de lliurament que tindrà lloc al local de la Dàlia Blanca d'Artesa de Segre, el 25 de maig de 2008, a les 13 h.

 

Dotació

Categories 1a, 2a i 3a: lots de llibres i obsequis.
Categories 4a i 5a: 100 euros.
Categoria 6a: 250 euros.
Categoria 7a: 500 euros.
Tots els accèssits rebran lots de llibres i obsequis.

 

 

Concursos literarios

Hola a tots i totes, us recordo que el proper dia 16 de febrer es convoca la reunió mensual al Centre Cívic Francesc Macià de Terrassa, a les 10:30 del matí.

També aprofito per compartir amb tots vosaltres el recull en arxiu *.doc de "Concursos Literaris" que ens ha enviat la Montse Villares. Per tal de poder baixar-lo al vostre ordinador entreu aquest enllaç al navegador.

http://www.materrassa.salesianas.net/butlletitoni/concursos.doc .

Montse també ens proposa fer un conte al Blog entre tots els que volguin participar, un comença amb una frase i altres ho continuen.