Blogia
UN MUNT DE MOTS

Tertúlia amb MELCIOR COMES autor de La batalla de Walter Stamm‏

Tertúlia amb MELCIOR COMES autor de La batalla de Walter Stamm‏

Ahir vaig assistir a la tertúlia que organitzava la BD6 amb en Melcior Comes.
 
Va ser un acte íntim. M’explico; només érem 4 persones: 3 membres del club de lectura : una professora de castellà jubil.lada, un home que només veu política i capitalisme a tot arreu i per més inri l’ únic que havia llegit el llibre, i una servidora, la quarta persona era una companya del taller d’escriptura de la BD2. I ningú més. La sala era buida. M’ha sapigut greu per la persona que hi ha darrere l’escriptor. Suposo que ha de decebre arribar a un puesto on t’han cridat i no hi hagi gent... i pitjor quan qui hi ha  algú que  intentava fer anar la tertúlia cap al seu punt de vista sense que les pacients negatives de l’autor el fessin cambiar de rumb. El moderador va patir de valent. El seu rostre era un poema: no sabía si riure o plorar o tirar-se dels cabells mentres se li encenien les galtes i buscava algun lloc imaginari on amagar-se.
 
Li vam donar un cop de mà posant noves qüestions per que l’autor pogués contestar. Entre d’altres ens va explicar que per escriure aquesta novel·la s’havia documentat molt sobre la guerra tant amb llibres com amb pel·lícules i fins i tot internet i que les múltiples i terribles imatges que apareixen les ha fet expressament per provocar torbació i rebuig a la guerra. Amb el protagonista comparteix el seu ideal pacifista.  Com a escriptor ens va confiar que sap que pot escriure una novel·la quan te un personatge encisador, una escena interessant i un primer paràgraf atraient.

Ens va avançar que de seguida que la va acabar va encetar un nou projecte inspirat en el món dels mitjans de comunicació i el polític en to satíric.

 

1 comentario

Toni -

La tempestuosa voràgine de les nostres vides, farcida de treball i preocupacions, dominada per les hipoteques i les obligacions ens impideix tastar els instants més dolços i gaudir d'autèntics moments de silenci i de reflexió compartida.
Quan ens adonem ja és massa tard per recuperar les ocasions perdudes.
Esperem que a la propera ocasió poguin assistir més lectors.